Hokksund Turnforening - Tropp

Følges av 8 medlemmer.

Hokksund Turnforening er en idrettsforening som primært driver barneturn, saltopartier, troppsgymnastikk og voksentrim. Medlemmene kommer i all hovedsak fra Øvre og Nedre Eiker, Modum og Drammen. For mer informasjon, besøk klubben hjemmeside. Mer om sonen

Origo Hokksund Turnforening - Tropp er en sone på Origo. Les mer

Én gull, én sølv og tre bronse

Eikerbygdene, fikk en gull i frittstående junior, sølv i junior kvinner teamgym og bronser i frittstående junior og tumbling junior og frittstående rekrutt. Alle ved Hokksund Troppsturn.
Årets Buskerudtrampett, den 25 i rekken, ble arrangert i i Drammenshallen, med rekorddeltagelse. Arrangementet er større en NM og det største arrangementet i turn-Norge.
Den første offisielle treningen begynte fredag ettermiddag og stevnet ble avsluttet 245 gjennomkjøringer senere på søndag kveld. Og det ble en konkurranse. Dette er en sjelden kombinasjon av massemønstring og eliteturn. De lokale klubbene Drammen, Hokksund TT, og Tranby representerer noe av det ypperste i de lavere alderstrinnene, og sammen med Holmen og Arendal stod disse klubbene for mye av toppen, men dette var like mye breddens helg. Rekruttene har ikke mange store konkurranser å delta i, så dette er deres stormønstring. Finanskrisa har så definitivt ikke tatt denne populære barne og ungdomssidretten og alle landsdeler var godt representert. Trender man resultatene over tid ser man at det har skjedd en del med resultatene. Det er tettere i toppen, i de fleste grenene.

En klasse peker seg ut
Det er blitt stor bredde i troppsturn, men på tross av større bredde og flere konkurrenter, dominerer Hokksund Troppsturn frittstående junior ganske brutalt, og tok 1, 3, 5 og 11 plass i klassen. Klubben rekrutterer veldig godt og legger ingen begrensning på hvilke av klubbens aktive turnere som kan være med , og stiller med den største troppen. Arendal stilte med to tropper og tok 2 plassen. Tranbygutta tok en gledelig 4. plass.

Regelendring
Dette er imidlertid aller siste gang de dominerende Hokksundjentene og Tranbygutta konkurrerer mot hverandre. Fra 1. januar endres reglene fra kjønnsnøytrale klasser til kjønnsbestemte. Endringen innføres, ifølge Hermod Buttedahl, nettopp fordi bredden i idretten er nådd et punkt hvor det er stor nok til å kunne ha reell konkurranse også med kjønnsdelte klasser.

fakta
Buskerudtrampetten ble første gang arrangert i 1986 på Kongsberg. Det er en troppsturnskonkurranse for rekrutter (11-13) og junior (13-18). Det konkurrerers i Nasjonale klasser for rekrutter og junior og teamgym for junior.
Nasjonale klasser: Det kåres vinnere i hvert apparat, tumbling, trampett og frittstående og klassene er kjønnsnøytrale.
TeamGym: Det konkurreres i apparatene tumbling, trampett og frittstående vinneren har best sammenlagt resultat. Det er klasser for kvinner, menn og mix.

Vist 430 ganger. Følges av 1 person.
Annonse